Ett enkelt sätt att låna pengar till tydliga villkor

Ditt lån minskar i kostnad för varje krona du amorterar. Försök därför att amortera så mycket som är rimligt för dig.
Vi betalar ut godkända lån dagligen, men hur lång tid det dröjer innan pengarna finns på ditt konto beror på bankernas överföringstider, helgdagar och liknande. Normalt har du pengarna inom två bankdagar efter att din låneansökan har blivit godkänd.
När du lånar slantar av oss betalar du lika mycket varje månad – ett så kallat annuitetslån. I början betalar du alltså en större andel ränta och en mindre andel amortering, så småningom kommer det att bli tvärtom.
Grundkraven för att låna pengar av oss är att du ska vara skriven i Sverige, vara 20 år, inte ha någon skuld hos Kronofogdemyndigheten och att du inte redan har ett lån hos oss.

Varje månad kan du se din faktura på Dina sidor. På den står hur mycket du (som minst) ska betala och vad du betalar för. Självklart skickar vi också ett mejl med fakturan och påminner dig om att logga in för mer info.

Om du någon gång får problem med att betala en faktura, kontakta oss. Tillsammans kan vi ofta lösa tillfälliga betalningsproblem genom att flytta fram en faktura och eventuellt lägga upp en avbetalningsplan. Men vi kan bara göra det om du pratar med oss.
Missar du en inbetalning får du en påminnelse. Betalar du inte då går ärendet till inkasso. Nästa steg blir att vi kontaktar Kronofogdemyndigheten. Vart och ett av dessa steg kostar en del pengar, så det blir dyrt för dig. Betala i tid istället, det spar du pengar på. Och som sagt, hamnar du i tillfälliga problem, kontakta oss innan betalningen blir sen så kan vi försöka lösa saken tillsammans.
Att låna för att betala ett annat lån kan vara riktigt dumt – eller riktigt smart. Det beror helt på räntesatser och andra kostnader. Har du ett lån med hög räntesats kan det vara en bra idé att betala av det med ett billigare lån. Men läs villkoren noga, en del långivare tar betalt för att avsluta ett lån i förtid. 
Det är viktigt för oss (och för dig) att du inte lånar mer än du kan betala tillbaka. Därför kontrollerar vi din kreditvärdighet. Vi gör det dock inte via UC utan via företaget Bisnode. 

Skulle du ha en betalningsanmärkning är det i de flesta fall möjligt att få lån i alla fall, så länge skulden är reglerad. Du får alltså inte ha någon aktuell skuld hos Kronofogdemyndigheten
Du betalar bara ränta för tiden du faktiskt lånar pengar. Vill du betala tillbaka snabbare är det bara att betala in mer. Varenda krona extra du betalar in går automatiskt till amortering av ditt lån. Och då blir förstås räntekostnaden lägre också.
Vi använder 365 dagar per år som räntedagar.
Eftersom månader har olika antal dagar kommer ditt räntebelopp variera lite från månad till månad. I våra prisexempel räknar vi en månad som 30 dagar.